ONDERHOUD LUCHTBEHANDELING

De noodzaak van ventilatiesystemen:

Gebouwen worden steeds vaker optimaal geisoleerd en compleet van de buitenlucht afgesloten, het is zelfs vaak niet meer mogelijk een raam open te zetten.

Traditionele bouw heeft nog ramen die open kunnen of dauerluftung is de ramen om uw gebouw van natuurlijke ventilatie te voorzien, echter in de zomer haalt u te warme lucht binnen en in de winter te koude lucht.

Mechanische ventilatie d.m.v. bijvoorbeeld een luchtbehandelingskast of een WTW-unit (warmte terug winning) , brengt frisse buitenlucht uw gebouw binnen en voert de vervuilde lucht af, hierdoor is er altijd een gezonde werkomgeving.

Onderhoud aan uw mechanische ventilatiesystemen:

Een mechanisch ventilatiesysteem moet goed onderhouden worden om een schone-en prettige werkomgeving te ervaren. Vervuilde lucht word gedeeltelijk teruggebracht in uw pand om zomin mogelijk energie het pand uit te werken, deze en verse buitenlucht worden door middel van filters gefilterd zodat er geen stofdeeltjes, pollen of andere stoffen uw pand binnen komen.

Het tijdig vervangen van uw filters zorgen er voor dat u een optimaal binnenklimaat heeft. Technisch Installatie Beheer-nederland bewaakt dit, op basis van weerstand over een filter kan bepaald worden of uw filters vervangen dienen te worden, hierdoor heeft u een optimale standtijd van uw filters.

Tevens reinigen- en indien nodig desinfecteren wij uw mechanische ventilatie zodat er geen ongewenste bacteriegroei kan plaatsvinden, dit verminderd uw ziekteverzuim.

Een optimaal werkende installatie door inregelen:

Uw installaties kunnen alleen goed werken indien deze goed ingeregeld zijn, uw installaties presteren beter en uw medewerkers voelen zich prettiger.

De grootste klacht  zijn vaak tochtklachten, u voelt het “waaien”, er valt koude lucht naar beneden, allemaal kenmerken van een niet goed ingeregelde installatie.

Technisch Installatie Beheer-Nederland heeft de juiste kennis en middelen in huis om uw installaties op een juiste manier in te regelen en de prestaties van het systeem te verbeteren.

Komen deze klachten u bekend voor, schroom niet contact met ons op te nemen om advies in te winnen, wij staan graag voor u klaar met een gedegen onderzoek en passend advies.